Aparate de aer condiţionat rezidenţial – Gobe

0
3215

De ce să alegeți un aparat de aer condiţionat cu tehnologia INVERTER?

Prin tehnologia DC Inverter aparatele de aer condiţionat funcţionează mult mai eficient producând un climat de comfort maxim.

Compresorul aparatelor de aer condiţionat tradiţionale (ON/OFF) lucrează la o turaţie fixă, iar cele prin tehnologia INVERTER pot fi comparate cu pedala de acceleraţie a maşinii, adică consumul de combustibil variază în funcţie de creşterea sau reducerea vitezei. Tehnologia Inverter oferă un consum de energie cu până la 30% mai redus, în comparaţie cu un aparat de aer condiţionat tradiţional (utilizatorii pot realiza acesastă economie, mai ales când aparatul este folosit în mod constant).

In altă ordine de idei – deoarece compresor-ul aparatelor de aer condiţionat tradiţionale funcţionează la turaţie fixă şi capacitatea frigorifică/termică produsă este fixă. Astfel, pentru menţinerea temperaturii dorite în încăpere, compresorul va funcţiona cu mai multe porniri şi opriri succesive. Această metodă de funcţionare nu este eficient din punct de vedere energetic şi poate fi şi deranjant. Compresoarele cu Inverter sunt cu turaţie variabilă, astfel capacitatea frigorifică/termică este controlat precis în funcţie de cerinţe.

Astfel, la pornirea aparatului, compresorul acestuia funcţionează la capacitate maximă, mult mai mare decât capacitatea nominală, reuşind să răcească/încălzească încăperea într-un timp mult mai scurt decât în cazul unui aparat obişnuit. Pe măsură ce temperatura încăperii se apropie de temperatura dorită, sistemul de comandă micşorează progresiv capacitatea compresorului şi turaţia ventilatoarelor, astfel încât odată atinsă temperatura dorită, com-presorul va funcţiona în mod continuu la capacitate redusă, atât cât este necesar pentru a compensa pierderile încăperii şi de a menţine temperatura setată.

aparate-aer-conditionat1

  • consum mai mic cu până la 30% faţă de un AC On/Off
  • atingerea temperaturi setate în cel mai scurt timp
  • confort maxim datorite fluctuaţilor minore de temperatură
consum-standbayNumai 1 W consum în modul stand-by
Datorită tehnologiei inteligente ON-OFF aparatele de aer condiţionat GOBE utilizează cu până la 80 % mai puţină energie electrică în modul stand-by, fiindcă consumul este de numai 0,5 – 1 W faţă de celelalte aparate cu consum de 4 – 5 W.

 

functii-si-caracteristici (1)
Date tehnice
date-tehniceCe înseamnă SEER?
Reprezintă rata de eficienţă energetică sezonieră pentru modul de răcire (Seasonal Energy Efficiency Ratio), expimată ca un raport între necesarul anual de răcire şi consumul anual de energie electrică pentru răcire.
Ce înseamnă SCOP?
Reprezintă coeficientul de performanţă sezonier pentru modul de încălzire (Seasonal Coefficient of Performance), exprimată ca un raport între necesarul anual de căldură şi consumul anual de energie electrică pentru încălzire.