Radiatoarele de baie D-ÉG la cel mai înalt nivel de calitate

0
2613
Radiatoare Deg

Radiatoarele de baie Bossa şi Swing sunt doar aparent produse ale lumii designului monden: în cazul lor nu este fără importanţă funcţionarea impecabilă. Aceste radiatoare lucrează (încălzesc) uneori la presiuni mari (în cazul unor clădiri înalte chiar şi de 6-8 bar), şi în spaţii cu umiditate ridicată, cu expunere pronunţată la coroziune.

Materialul de bază al radiatoarelor de baie este ţeava de precizie din oţel, având grosimea peretelui de 1,25 mm. Ţevile concurenţei – îndeosebi a celor din orientul îndepărtat – conform măsurătorilor făcute adesea au grosimea peretelui de 0,6 – 0,9 mm (variind uneori la o singură ţeavă). Aceste ţevi nu sunt corespunzătoare: au peretele subţire şi vizibil sunt rebuturi de categorie indeterminabilă. O altă problemă este că pentru a economisi ţeavă, se fabrică radiatoare cu puţine legături orizontale, neluând în considerare că astfel se diminuează mult puterea de încălzire a radiatorului. La aceleaşi dimensiuni de gabarit pot fi diferenţe de 30 – 40 % între puteri.

Denumirea uneori utilizată de „uscătoare de prosoape” lasă să se înţelegă că vopseaua acestor radiatoare trebuie să fie rezistentă la medii umede, deci calitatea acesteia are importanţă deosebită. Asemănător radiatoarelor tip panou, radiatoarele de baie sunt puse pe piaţă de unii comercianţi sub nume de brand des schimbate, cu termene de garanţii impresionante de 10 – 12 ani, care dispar după 1 – 2 ani, de la o zi la alta, lăsând în urma lor toată responsabilitatea şi clienţii traşi pe sfoară. Radiatorul de baie prost vopsit se deteriorează foarte rapid: într-un an sau doi devine inutilizabil.Radiatoarele D-ÉG – datorită tehnologiei de fabricaţie aplicată – în mod dovedit rezistă şi celor mai extreme condiţii de exploatare. Este greu de închipuit că există piese mai expuse coroziunii decât cele de la partea inferioară a caroseriei automobilelor care circulă iarna pe drumuri sărate , apoi staţionează într-un garaj încălzit. Radiatoarele D-ÉG se vopsesc similar şi în acelaşi loc în care sunt vopsite piesele cele mai expuse a automobilelor BMW, Audi, sau Volkswagen. Astfel s-ar putea monta aceste radiatoare chiar şi pe caroseria automobilelor: vopseaua acestora nu ar avea de suferit nici în acest caz.

vektoros-d-eg-logoRadiatoarele pentru baie D-ÉG, ca şi cele tip panou D-ÉG uNi au 6 racorduri, astfel sunt uşor de montat. Distanţa dintre racordurile centrale de 50 mm face posibilă montarea rapidă, estetică, împreună cu un robinet termostatic corespunzător, la un preţ atractiv. Un aspect deosebit de important este ca şi în cazul radiatoarelor tip panou, garanţia. Pe piaţa radiatoarelor în ciuda promisiunilor bombastice nu prea se găsesc radiatoare cu garanţie validabilă, reală, nicidecum la care se oferă asistenţă tehnică clientului: astfel de radiatoare sunt foarte rar de găsit.

Comercianţii acordă garanţii inexistente unor radiatoare de origine dubioasă, de calitate proastă. De obicei nu se emit nici certificate de garanţie pentru ele: „aduceţi-l înapoi dacă aveţi probleme” se spune, de parcă ar fi atât de simplu de cărat un radiator deja instalat. Utilizatorul final se izbeşte de astfel de probleme, când se întâmplă ceva neplăcut, iar brandul de o vară a radiatorului e dispărut, şi în multe cazuri nici comerciantul nu e de găsit. Instalatorul nu prea ştie că în astfel de cazuri, îi revine toată responsabilitatea, care ar trebui să fie suportată de comerciantul şmecher, de neprins, sau de importatorul ocazional.

Radiatoarelor D-ÉG se acordă o garanţie reală, validabilă de 10 ani. Dacă în cazuri foarte rare apar probleme, serviciul de asistenţă tehnică se deplasează la faţa locului şi analizează situaţia pentru a rezolva reclamaţia.