Să revenim asupra ruletei de măsurare

0
3131

Studiu de caz
Se întâmplă des, atât la construcţii particulare cât şi la blocuri, că executantul greşeşte datorită lipsei precizităţii sau a atenţiei. Majoritatea greşelilor se poate corecta, ceea ce este chiar obligatorie, dacă datorită greşelii sau greşelilor este afectată funcţionalitatea: până la data predării lucrării, de obicei dispar urmele reparaţiilor.

protherm-ray-gr-1montare-uni-techO parte din greşeli este de ordin estetic. E bine dacă şi acestea se remediază, deoarece simţul de comfort la o locuinţă este un criteriu esenţial. Fotografia alăturată s-a făcut la construcţia locuinţei unei cunoştinţe. Radiatorul D-EG DUNAFERR LUX-uNi a fost instalat în sistem uNi-Tech, însă bucla de racordare prefabricată a fost înlocuită de instalator, cu una confecţionată de el.

Ţevile Hewig sunt în pardoseală, incorporate în şapă. Instalatorul şi proprietarul au fost surprinşi la instalarea radiatorului, când s-a constatat, că instalatorul a comis o greşeală de măsurare grosolană. Pentru ca linia de mijloc al radiatorului şi a ferestrei să coincidă, ar trebui spartă pardoseala, sau ar trebui prelungit racordul, ceea ce ar cauza o problemă de ordin estetic. Prin urmare, până la găsirea unei soluţii mai bune radiatorul rămâne cum e montat.

Cum s-ar fi putut evita greşeala de măsurare?

Cu puţin timp în urmă a apărut în portofoliul Melinda-Impex Instal, ca parte al sistemului uNi-Tech, ruleta de măsurare specială. Prin utilizarea sistemului uNi-Tech, se poate determina precis, simplu şi rapid poziţia corectă al racordului radiatorului D-EG DUNAFERR LUX-uNi. Utilizând această ruletă, s-ar fi putut evita greşeala din fotografia de mai sus.

Cum trebuie folosită ruleta de măsurare?

După cum se poate observa din fotografia de mai jos, pe ruletă la anumite distanţe sunt înscrise numere de la 400 la 3000. Aceste numere coincid cu valorile gamei de dimensiuni ale radiatoarelor D-EG DUNAFERR LUX-uNi. Pe ruletă mai apar două semne, un romb roşu şi unul albastru – poziţia de ieşire a conductelor de tur şi retur.

Să presupunem, că dorim să montăm un radiator D-EG DUNAFERR LUX-uNi de lungimea de 1000 mm, sub o fereastră, la mijloc! Stabilirea poziţiei radiatorului se face în felul următor: determinăm prin măsurare mijlocul ferestrei, pe ruletă căutăm valoarea 1000, pe care o aşezăm în direcţie orizontală la mijlocul ferestrei. Semnele de culoare roşie şi albastră de pe ruletă, determină poziţia exactă ale racordurilor turului şi returului, prin urmare poziţia buclei de racordare. Prin utilizarea ruletei uNi-Tech se pot evita greşelile de calcul şi implicit, vor fi evitate cazurile asemănătoare cu cel din fotografia de mai sus.

meroszalag1Mai nou consideram din ce in ce mai multe lucruri ca fiind „rapide eficiente si economice”, dar sistemul uNi-Tech intr-adevar respecta promoisiunile. Pe de o parte pretul materialului folosit la sistem este este mai putin fata de metodele obisnuite, pe de alta parte timpul necesar pentru instalare este cu 30-50% mai redus. Rezultatul este un sistem de incalzire estetic de foarte buna calitate, caruia acordam 12 ani de garantie.

La baza sistemului uNi-Tech este radiatorul DUNAFERR LUX-uNi, care are 6 racordari. Se poate folosi in mod obisnuit, insa cu un pic de suplimentare se poate obtine un radiator cu ventil incorporat. Astfel varianta cu ventil compact din ce in ce mai populara, a devenit mult mai ieftina. Va oferim calitate, estetica rapiditate in montare la un pret competitiv fata de instalatiile clasice.

Ceeace este si mai important economisirea timpului de instalare.Daca instalarea prin folosirea acestui sistem poate sa coste cu 30-50% mai putin, respectiv poate sa castige cu atat mai mult, va alege cu siguranta aceasta varianta.

In ce consta economisirea?

Pe de o parte sistemul uNi-Tech este foarte bine conceput pana la cel mai mic detaliu, asigurand materialele, uneltele, sabloanele cu ajutorul carora instalarea sistemului de incalzire este semnificativ mai rapida. Pe de alta parte instalarea tevilor se realizeaza inainte de turnarea sapei si finisajul interior, odata cu instalarea conductelor de apa. In cazul sistemului uNI-Tech radiatorul se livreaza odata cu mobila, se evita montarea si demontarea lui din cauza zigravelii, punerii faiantei. Radiatorul nu se deterioreaza, nu poate fi furat si nu trebuie finantat pe timpul pe timpul de multe ori indelungat de lucrari de constructii.

Avantaje

  • Aparenta estetica
  • Instalare simpla si usoara cu unelte precise
  • Pret competitiv fata de alte tipuri de radiatoare cu ventil incorporat
  • Economisire de timp de lucru cu 30-50%
  • Instalarea sistemului de incalzire odata cu instalatie de apa
  • Evitarea montarii si demontariiradiatorului din cauza zugravelii, punerii de gresie
  • In acest timp radiatorul nu trebuie finantat