Apă de la Grundfos cu pompe submersibile SQ 3, confort modern pentru familia ta

0
2203
pompe submersibile grundfos sq3

Pompele submersibile Grundfos SQ 3″ oferă o paletă largă de performanţe, ușurând găsirea modelului potrivit cerinţelor individuale.

SQ este o pompă centrifugă de 3″ compactă, care poate fi instalată într-un puț care nu este mai mare decât pompa însăși. Cu electronica integrată, pompele SQ sunt foarte uşor de instalat şi exploatat. Ele garantează o alimentare fiabilă cu apă în orice moment.

Echipate cu motoare cu magneţi permanenţi, aceste pompe flexibile şi compacte oferă niveluri excelente de eficienţă şi furnizează înălțimi de până la 200 m.

Dacă pompa SQ este conectată la Grundfos Pressure Manager, acest lucru permite crearea unei alimentări constante cu apă sub presiune.

Lichide pompate

Pompele SQ sunt proiectate pentru pomparea lichidelor convenţional curate, non-agresive şi non-explozive, ce nu conţin particule solide sau fibre. Conţinutul maxim de nisip în apă nu trebuie să depăşească 50 g/m3. Un conţinut mai mare de nisip va reduce durata de viaţă a pompei şi va creşte riscul blocării acesteia.

Protecţie împotriva funcţionării fără apă

Pompele SQ sunt protejate împotriva funcţionării fără apă. O valoare Pîntrerupt ă asigură întreruperea curentului pompei în cazul lipsei de apă în foraj prevenind astfel arderea motorului.

grundfos-diag1

Eficienţă înaltă a pompei

Componentele hidraulice ale pompei sunt întărite poliamidic cu 30% fibră de sticlă. Proiectarea hidraulică oferă o mare eficienţă a pompei ceea ce înseamnă consum de energie scăzut şi astfel costuri scăzute la energie.

Eficienţă înaltă a motorului

Toate cele trei versiuni de motor sunt bazate pe un rotor cu magnet permanent (motor PM) caracterizat prin eficienţă înaltă într-o gamă largă de sarcini. Eficienţa înaltă permite ca acelaşi motor să acopere o gamă largă de putere comparat cu motoarele convenţionale AC.

grundfos-diag2Rezistenţă la uzură

Proiectarea pompei SQ se caracterizează prin rotoare ce nu sunt prinse de arbore (“plutesc”). Fiecare rotor are lagărul lui din carbură de wolfram/ceramică. Proiectarea şi aceste materiale alese asigură rezistenţă mare la uzură la nisip pentru o viaţă lungă a produsului.

Pornire optimă

Unitatea electronică integrată în motor are şi funcţia de pornire lină numit soft starter. Această funcţie reduce intensitatea curentului la pornire şi asigură o accelerare stabilă şi uniformă.

grundfos-diag3Protecţie împotriva supratensiunii şi tensiunii scăzute

Supratensiunea şi tensiunea scăzut ă pot apărea în cazul alimentării instabile cu tensiune. Protecţia integrată în motor previne defectarea motorului în cazul în care tensiunea iese din gama admisă. Pompa va fi întreruptă dacă tensiunea scade sub 150 V sau creşte peste 280 V. Motorul este pus în funcţiune din nou automat atunci când tensiunea este din nou în gama admisă. De aceea nu este nevoie de o altă protecţie.

Protecţie împotriva suprasarcinii

Expunerea pompei la sarcini grele duce la creşterea consumului de curent. Motorul va compensa automat acest lucru prin reducerea vitezei. Dacă viteza scade până la 65% din viteza nominală, motorul va fi oprit. Dacă rotaţia motorului este blocat, va fi automat detectat şi alimentarea electrică este întreruptă. În consecinţă, nu este nevoie de protecţie adiţională a motorului.

Protecţie împotriva temperaturii ridicate

Un motor cu magnet permanent emană foarte puţină căldură in jur. În combinaţie cu un sistem de circulaţie intern foarte eficient ce conduce căldura în afara rotorului, statorului şi lagărelor, se asigură condiţii optime de funcţionare pentru motor. Ca o protecţie suplimentară, motorul are încorporat un senzor de t empera tură. Când temperatura creşte prea mult, motorul este oprit; când temperatura scade, motorul este pornit automat.

Poziţionare

Pompa Grundfos poate fi montat atât vertical cât şi orizontal. Axul pompei este interzis să fie maj jos de orizontală.

grundfos-diag4

Detalii suplimentare în magazinele Melinda Instal.

pozitionare-exemplu