Inovaţia anului 2013, Gebo Platinum

0
1866

[one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]În ultimii 20 de ani au apărut o multitudine de materiale în domeniul instalaţiilor în construcţii care au implicat necesitatea apariţiei unor noi tehnologii, mai ales în domeniul executării instalaţiilor.

La instalaţiile de apă şi de încălzire în anii ’60 – ’80 se foloseau aproape exclusiv ţevi din oţel negre şi zincate.[/fusion_text][/one_full][four_fifth last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]De exemplu la sistemele de încălzire se foloseau exclusiv ţevi din oţel negre, iar la sistemele de alimentare cu apă ţevi din oţel zincate. La aceste aplicaţii cu toate că teoretic era eliminată posibilitatea corodării provocată de prezenţa oxigenului, această protecţie nu era liniştitoare şi în plus mai trebuie remarcat dezavantajul datorat instalării greoaie şi de lungă durată.

La filetare stratul de zinc se poate deteriora: astfel acesta fiind întrerupt nu oferă protecţie sigură. Etanşeitatea îmbinărilor se realiza cu cânepă, mai nou cu bandă teflon sau cu pastă de etanşare. Conţinutul de oxigen dizolvat al apei variază în funcţie de temperatură. Prin urmare ţeava neagră din oţel care se poate utiliza la instalaţiile de încălzire nu este recomandată pentru a fi utilizată în instalaţii de alimentare cu apă.

Dacă în sistemul de încălzire – din cauza montajului incorect sau completărilor dese cu apă – este introdusă apă cu conţinut de oxigen dizolvat, în sistem se declanşează procese corozive, în urma cărora se produc oxizi care la rândul lor se depun în sistem. Din acest motiv (calitate anticorozivă neconvenabilă a ţevilori din oţel negre) pentru realizarea tuturor instalaţiilor de apă unde poate apărea oxigen dizolvat în apă se recomandă utilizarea ţevilor zincate în interior şi în exterior.

Datorită greutăţilor de trai ale populaţiei, respectiv datorit ritmului lent al modernizărilor, în  practică chiar şi în instalaţiile executate recent mai putem întâlni ţevile din oţel negre şi zincate. Aceste sisteme de instalaţii necesită întreţineri dese şi prin urmare sunt costisitoare. Aceasta este una dintre cauzele faptului că pe piaţă se găsesc multe fitinguri zincate de calitate slabă la un preţ accesibil. Calităţii precare se adaugă provenienţa nesigură ceea ce în cazul unor defecţiuni pe parcursul exploatării poate duce la pierderea garanţiilor oferite întregului sistem.[/fusion_text][/four_fifth][one_fifth last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_code]PGltZyBjbGFzcz0iaW1nLXJlc3BvbnNpdmUgInNyYz0iL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDE1LzEwL3Byb2R1c2UtZ2Viby5qcGciIHdpZHRoPSIxMDAlIi8+[/fusion_code][/one_fifth][fusion_code]PGltZyBjbGFzcz0iaW1nLXJlc3BvbnNpdmUgInNyYz0iL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDE1LzEwL2dlYm8taTUuanBnIiB3aWR0aD0iMTAwJSIvPg==[/fusion_code][one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]Gama de produse care satisface prescripţiile normelor sanitare vest europene cele mai exigente a apărut pe piaţă doar în anul trecut, sub denumirea de GEBO PLATINUM. Aceste fitinguri pe lângă învelişul de zinc aplicat prin metoda zincării termice – în urma prelucrării mecanice (filetare) – ulterior mai sunt supuse unei zincări electrogalvanice. Astfel se obţine o suprafaţă cu aspect foarte plăcut, fără nici un cusur, oferind protecţie anticorozivă perfectă care nu necesită alt tratament (ex. cu uleiuri), şi care este conformă celor mai exigente prescripţii ale standardelor de igienă.

Bineînţeles utilizarea fitingurilor zincate nu se limitează doar la lucrări de întreţinere deşi sistemele recent dezvoltate le fac mai greu de aplicat. Însă dacă analizăm necesităţile aplicaţiilor de pe piaţa actuală ne putem da seama că acest sistem care oferă armături de calitate este soluţia optimă pentru executarea lucrărilor de instalaţii la preţuri competitive.

Condiţiile calitative exigente – cu menţinerea gamei largi de produse – sunt satisfăcute şi în cazul fitingurilor de îmbinare rapidă cu inel de strângere Gebo Platinum prin implementarea unor tehnolgii de vârf inovative care au avut ca urmare creşterea considerabilă a calităţii acestui grup de produs tradiţional. Un producător cu tradiţie şi cu experienţă îndelungată investeşte sume considerabile în scopul cercetării-dezvoltării pentru a putea oferi clienţilor săi produse fiabile şi de calitate superioară. În aceste lucrări de cercetare-dezvoltare desigur, se aplică experienţa acumulată dealungul multor decenii. Pentru asigurarea unei utilizări sigure pe lângă funcţionalitate este foarte importantă şi calitatea. Astfel la luarea unei decizii este primordială calitatea faţă de preţ deoarece o calitate precară poate să cauzeze pagube foarte mari: incomparabile cu „economiile” realizate la achiziţionarea unor produse ieftine.[/fusion_text][/one_full]